PTE

Tizenhét katona kapta meg a diplomáját a pécsi egyetemen

szerző: Császár Péter | 2012. február 10. 21:40:56

"Átvették diplomájukat az emberi erőforrás tanácsadó mesterképzési szak katonahallgatói. A 2011-2012-es tanév keresztféléves képzésében száztizennyolc hallgató szerezte meg a képesítést igazoló okmányt, ebből tizenheten honvédek.

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának diplomaosztó ünnepségén részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is. A hallgatói kikérő szövegét Ali Attila százados mondta el. A Docendo Discimus-díjat Goldschmidt Roland őrnagy kapta.

Az „emberi erőforrás tanácsadó” mesterképzési szak a bölcsészettudományi képzési területhez tartozik. Célja, hogy olyan szakembereket készítsen fel, akik „a megszerzett humán és gazdasági ismereteik, valamint kialakult interdiszciplináris - több tudományágra kiterjedő, több szakterületet közösen érintő - szemléletük birtokában képesek a munka, a munkavállalás világában, illetve az ennek megfelelő iskoláztatás, képzés és továbbképzés rendszerében orientáló, támogató és tervezési tevékenységre”.
A szakon végzett katonahallgatók korábbi beosztásukba kerülnek vissza, a diploma megszerzésére éppen ennek ellátásához volt szükség."

Src:HM Sajtóiroda, Zrínyi Média

Galéria

Src: Pécsma