English

Újabb képzés a honvédeknek

szerző: Dávid Lajos | 2007. február 15. 09:49:00

A PTE FEEK Védelmi Kutatások Központ szervezésében indult útjára február 9-én az a keresztféléves humán szervező kiegészítő levelező képzés, amelyen a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló állomány közel ötven fős csoportja vesz részt.

„Ahogy multinacionális vállalatok speciális igényeik kielégítésére képzéseket vásárolnak, úgy a Magyar Honvédség is az oktatási piacon keresi meg a számára legmegfelelőbbet. Bár rendelkezünk felsőoktatási intézménnyel – ez a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem – számos olyan feladat van, amely nem oldható meg kizárólag hadtudományokkal. Ilyen a humán erőforrás is.” – mondta Antus Gábor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Főosztály Humán Erőforrás Fejlesztési Osztályának osztályvezetője.
A képzés rövid megnyitóját dr. Koltai Dénes köszöntője indította: „Örömünkre szolgál, hogy a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar e képzés keretén belül is tovább építheti a honvéd-civil kapcsolatokat.” Kiemelte: karunk régi és eredményes kapcsolatot ápol a Magyar Honvédséggel és a rendvédelmi szervekkel, speciális stúdiumainkkal a jövőben is állunk rendelkezésükre; keressük az együttműködés lehetőségét.

Az eseményen részt vett karunk egykori hallgatója Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára. Felszólalásában felidézte korábbi, a képzéssel kapcsolatos tapasztalatait, és méltatta a kar humán erőforrás képzéseit.

A megnyitót dr. Kobolka István ezredes, egyetemi docens, a Védelmi Kutatások Központ vezetőjének eligazítása zárta.

Kapcsolódó galériák:

« vissza