English

Globális terrorizmus három kontinens szemszögéből konferencia - december 10-11.

szerző: habilitacio | 2007. november 12. 11:42:50

Globális terrorizmus három kontinens szemszögéből konferencia címmel több szervezet együttműködéseként létrejövő nemzetközi konferencia - 2007. december 10-11.

Globális terrotizmus három kontinens szemszögéből konferencia a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara, a Montana Egyetem Maureen és Mike Mansfield Központja, a Montana Egyetem Művészeti és Tudományos Főiskolája, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás fejlesztési Kar Védelmi Kutatások Központja együttműködésében.

A téma: Bár a terrorcselekmények igazából nem számítanak új politikai stratégiának, az elmúlt években elszigetelt és helyi kihatású eseményekből kiterjedtebb megmozdulásokká váltak, amelyeknek immáron általános és globális céljaik vannak. Ezzel a változással az állami és nem állami terrorizmus a perifériáról a nyilvánosság és a tudomány figyelmének középpontjába került. Számos ország számára a terrorizmus a hagyományosabb, állam-központú fenyegetéseket megelőzve a fő nemzetbiztonsági problémává lépett elő.

További információk a konferencia honlapján .

« vissza